Hoe doe ik mee met bidden voor de buren?

Zaterdag 23 september is het Burendag! Een initiatief van het Oranjefonds wat inmiddels een nationaal fenomeen geworden is waarbij buren gezellig met elkaar samenkomen. Een manier om gemakkelijk buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. We zien dit als een goede aanleiding om de week ervoor van zondag 17 september tot en met zaterdag 23 september samen te bidden voor onze buren. ‘Bidden voor de buren!’ is een initiatief van 24-7 Prayer Rotterdam, Evangelie & Moslims en Reaching Rotterdam (onderdeel van WEC).

Tijdens ‘Bidden voor de buren!’ bidden we dagelijks voor onze buren en is er in het bijzonder aandacht voor mensen met een migratieachtergrond in Rotterdam. Elke dag wordt er kort een thema of doelgroep voorgesteld, een paar gebedspunten aangereikt en een (creatieve) gebedsvorm uitgelegd. We hopen dat het op deze manier kerken kan zegenen om missionair bewustzijn en gebed voor de buren en buurt te laten groeien onder de eigen gemeenteleden.

Introductie in de kerk
“Bidden voor de buren!” kan tijdens de dienst op zondag 17 september gelanceerd worden, eventueel ingebed in de preek van die ochtend. je kan er voor kiezen om het eerste gebed van de zondag gezamenlijk als gemeente te doen, en de bezoekers vragen het boekje te gebruiken om de rest van de week te bidden voor de buren. Deze zondag kunnen ook de boekjes uitgedeeld worden en kan de website onder de aandacht gebracht worden.

Steun: Bidden voor de buren!
Het boekje wordt beschikbaar gesteld door genoemde organisaties vanuit de eigen middelen. Een gift om dit project te steunen, onder meer om de verzend- en drukkosten te dekken, kan overgemaakt worden via:

  • WEC Nederland: IBAN NL98ABNA0426839536 ovv “Bidden voor de buren”
  • Of je kan gebruik maken van dit machtigingsformulier van WEC Nederland, vul dan bij projectnaam in: “Bidden voor de buren”

Boekjes bestellen
Bidden voor de buren kan online op deze website, maar we raden u aan het boekje te bestellen. Je kan het boekje op je nachtkastje leggen of bij de keukentafel, om te gebruiken in je eigen stille tijd of aan de gezinstafel tijdens het eten. ‘Bidden voor de buren’ is verkrijgbaar als klein boekje en gratis voor jezelf of je gemeente te bestellen. De uiterste besteldatum is zaterdag 10 september. Bekijk ons inkijkexamplaar en vul het bestelformulier in :